Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

AMFI upriličio druženje za partnere i saradnike koji su pomogli uspješnu realizaciju Konferencije „Uloga i značaj mikrofinansiranja“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini – AMFI organiziralo je prigodno druženje sa predstavnicima institucija, učesnicima i članovima organizacijskog tima Konferencije „Uloga i značaj mikrokreditiranja“ koja je 19.11.2019. godine održana u Sarajevu .

„Konferencija „Uloga i značaj mikrokreditiranja“ okupila je više od 200 učesnika i od strane Skupštine AMFI ocijenjena je kao uspješna. Sa Konferencije je upućena jasna i transparentna poruka javnosti o ulozi i značaju mikrofinansijskog sektora kada je u pitanju finansijska inkluzija, borba protiv nezaposlenosti i siromaštva, za ostanak mladih ljudi, podršku porodičnim biznisima, obrtima, poljoprivrednicima… Ovim druženjem se želimo zahvaliti svima koji su svojim nesebičnim angažmanom doprinijeli održavanju i uspješnom radu Konferencije“, istaknula je Elma Zukić, predsjednica AMFI.

Predsjednica Zukić i potpredsjednik AMFI Džavid Sejfović  uručili su zahvalnice Međunrodnoj finansijskoj korporaciji IFC- članici Grupacije Svjetske banke, Mikrofinance Centre (MFC), European Microfinance Network (EMN),  predstavnicima vlasti na nivou Bosne i Hercegovine i entiteta, predstavnicima regulatora,  moderatorima i učesnicima panela održanih tokom Konferencije, kao i predstavnicima članica AMFI te organizacionom timu Konferencije.

Tokom druženja je istaknuto da će u narednom periodu biti nastavljene aktivnosti s ciljem unapređenja transparentnosti  rada mikrofinansijskog sektora u BiH, upoznavanja javnosti sa misijom i vizijom  rada AMFI, poticanjem dijaloga između svih zainteresiranih strana s ciljem jačanja pozicije mikrofinansijskog sektora u BiH, kroz  organiziranje okruglih stolova, konferencija i poslovnih okupljanja.  

Članci poput ovog - saznajte više