Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

AMFI Webinar o temi „Mikrofinansiranje: Finansijska pismenost, transparentnost i uspješne priče“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini – AMFI organizira drugi webinar o temi „Mikrofinansiranje: finansijska pismenost, transparentnost i uspješne priče“.

Webinar će se održati 17.12.2020. godine sa početkom u 11.00 sati.

Na webinaru će se obratiti vodeće ekspertice, koje će učesnicima govoriti sa pravnog, edukacijskog, mikrofinansijskog aspekta o značaju jačanja finansijske pismenosti klijenata, unaprijeđenja transparentnosti rada finansijskih instucija te predstaviti rezultate istraživanja o poduzetništvu žena i uspješne priče bh. poduzetnica.

Elma Zukić, predsjednice Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH – AMFI u uvodnom obraćanju govorit će o potencijalima razvoja mikrokreditnog sektora u BiH.

O zaštiti prava klijenata finansijskih institucija govorit će Lejla Smajović, Ombudsman za bankarski sektor FBiH.

Šefica Odsjeka za komunikologiju Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru doc.dr. Semina Ajvaz Hadžović obratit će se učesnicima sa temom kako edukacija može dovesti do odgovornog zaduživanja.

Šta klijenti mikrokreditnih organizacija moraju znati o mikrokreditima tema je o kojoj će učesnicima govoriti Vilma Tunjić Juzbašić, direktorica MKD IUTECREDIT BH.

Sanja Hajdukov, predsjednica UO MI-BOSPO predstavit će uspješne priče klijenata mikrofinansijskog sektora u Bosni i Hercegovini.

Doc. dr. Amra Nuhanović, Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli na webinaru će predstaviti rezultate istraživanja Razvoj poduzetništva žena i prepreke.

Namjera je da webinar doprinese vidljivosti žena i njihovog angažmana u mikrofinansijskom sektoru te upozna učesnike sa mogućnostima za daljnji profesionalni razvoj kroz sticanje novih znanja i upoznavanje sa trendovima.

Na kraju webinara bit će definirani zaključci koji će poslužiti kao osnova za dalje aktivnosti Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH – AMFI s ciljem unaprjeđenja mikrokreditnog sektora u BiH.

Sve zainteresirane pozivamo da se pridruže i prisustvuju webinaru.

Molimo da potvrdite učešće putem registracije na linku:

https://zoom.us/webinar/register/WN_NZATdoISQxalBkt7VavbQg

Članci poput ovog - saznajte više