Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

Edukacija: Upravljanje IT rizicima

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruženje mikrokreditnih organizacija u BiH – AMFI u saradnji sa Komisijom za informacione tehnologije, digitalizaciju i cybersecurity već drugu godinu za redom organizira edukaciju za članice Udruženja AMFI.

Tema ovogodišnje edukacije je “Upravljanje IT rizicima”, koja će se održati 21.04.2022. godine, sa početkom u 13:00 sati, putem platforme Microsoft Teams-a, a o kojoj će nam govoriti naš cijenjeni predavač dr. Haris Hamidović, CISO u MKF / MKD EKI i predsjednik AMFI Komisije za informacione tehnologije, digitalizaciju i cybersecurity.

Rizik povezan sa informacionim tehnologijama – IT dio je ukupnog poslovnog rizika i povezan je s upotrebom, vlasništvom, radom, uključivanjem, utjecajem i usvajanjem IT-a u organizaciji. Većina organizacija je u velikoj mjeri ovisna o svojim IT sistemima. Što se više organizacija oslanja na svoje IT sisteme, to su ozbiljnije potencijalne posljedice kvara vezanog uz IT. U ovom uvodnom webinaru bi se predstavile osnove upravljanja IT rizcima temeljem preporuka Udruženje za reviziju i kontrolu informacionih sistema i/ili ISO standarda.

Edukaciji će se pridružiti i Halil Aksu, suosnivač i izvršni direktor kompanije Digitopia, (The Leading Business Impact Platform) koji će govoriti o digitalnoj transformaciji i novim mogućnosti za mikrokreditne organizacije “Digital Transformation – Bring Simplicity to Complexity.”

Pridružite nam se!

Članci poput ovog - saznajte više