Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

EFSE Meeting 2019 „Cultivating Entrepreneurship“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Beograd, 18.09. – 19.09.2019. godine

KONFERENCIJA „CULTIVATING ENTREPRENEURSHIP“

U Beogradu, 18. i 19. septembra 2019. godine skoro 300 predstavnika međunarodnih i regionalnih finansijskih institucija, investitora, centralnih banaka i glavnih evropskih donatora okupilo se na konferenciji „Cultivating Entrepreneurship“ Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE) na temu kako finansijski ekosustav može napredovati i proširiti pristup ključnim resursima za mikro i mala preduzeća.

Konferencija je predstavila konkretna rješenja za izazove s kojima se suočava ovaj ključni sektor ekonomije u jugoistočnoj i istočnoj Evropi. Članovi stručnog odbora iz banaka i mikrofinansijskih organizacija podijelili su najbolje prakse pružanja odgovornog finansiranja prilagođeno potrebama preduzetnika koji žele povećati svoje poslovanje i razgovarati o alternativnim finansijskim i nefinansijskim rješenjima koja pokreću inovacije na tržištu.

Na konferenciji ispred Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH- AMFI, prisustvovala je predsjednica Udruženja gđa Elma Zukić, te predstavnici mikrokreditnih organizacija.

Članci poput ovog - saznajte više