Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

Konferencija „Uloga i značaj mikrokreditiranja“ : Panel Regulatorni okviri – razvojne perspektive i upotreba novih tehnologija

Facebook
Twitter
LinkedIn

Samir Bajrović – MKF Sunrise

Grzegorz Galusek –  MFC

Oscar Verlinden – EMN

Mirzet Ribić – Expert za mikrofinansiranje

Nudžejma Avdagić – Agencija za bankarstvo FBiH

Udruženje mikrokreditnih organizacija u BiH – AMFI u Sarajevu organizira konferenciju “Uloga i značaj mikrofinansiranja”. Konferencija će se održati u utorak, 19. novembra/studenog 2019. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills, sa početkom u 09:30 sati.

U okviru prvog panela koji nosi naziv „Regulatorni okviri – razvojne perspektive i upotreba novih tehnologija“ kojeg će moderirati Samir Bajrović, direktor MKF Sunrise, panelisti Grzegorz Galusek, izvršni direktor Microfinance Centre (MFC),  Oscar Verlinden – Advocacy Manager, European Microfinance Network (EMN), Mirzet Ribić, ekspert za mikrofinansije i Nudžejma Avdagić , direktorica sektora za pravnu podršku i licenciranje Agencije za bankarstvo FBiH, predstavit će učesnicima Konferencije pregled regionalnih i globalnih trendova razvoja mikrofinansiranja kroz postojeća i potencijalna regulatorna rješenja.

Ciljevi ovoga Panela su predstavljanje uporedne analize praksi i iskustava zemalja EU u regulisanju mikrokreditne djelatnosti, predstavljanje bh. regulatornog okvira za mikrofinansije, kao i mjesto i uloga nadležnih tijela za superviziju (agencija za bankarstvo).

Također, kroz panel diskusiju se želi predstaviti mogućnosti razvoja regulatornog okvira za mikrofinansije u BiH u odnosu na regulatornu praksu drugih zemalja, sa fokusom na upotrebu novih tehnologija, novih djelatnosti i realizacije strateških razvojnih programa.

Učesnicima tokom panel diskusije će biti predstavljeni strateški programi EU i mjesto i značaj mikrokreditnih organizacija u dostizanju razvojnih ciljeva, kao i nove vrste finansiranja kroz crowdfunding, fintech i sl. te njihov značaj za mikrokreditnu djelatnost i regulatorne izazove.

Članci poput ovog - saznajte više