Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

MFC – Godišnja konferencija 2019 – Digitalizacija u mikrokreditnom sektoru

Facebook
Twitter
LinkedIn

Istanbul 29.-31. 05. 2019. godine

22. konferencija MFC-a (Međunarodnog finansijskog centra)

U Istanbulu je organizovana 22. konferencija MFC-a (Međunarodnog finansijskog centra) sa posebnim osvrtom na temu digitalizacije u mikrofinansijskom sektoru.

Na konferenciji je prisustvovalo 409 delegata koji su predstavljali mikrofinansijske stručnjake iz 46 zemalja istočne i zapadne Europe, središnje Azije, Kavkaza i šire. Najveći broj učesnika je bio iz Bosne i Hercegovine.

Događaj je ugostio predstavnike tijela EU, mikrofinansijskih organizacija i asocijacija, nevladine organizacije, investitore, predstavnike Fintech kompanija.

Kroz 18 plenarnih i uvodnih sjednica, sadržaj konferencije je delegatima omogućio da dobiju informacije digitalizaciji u sektoru mikrofinansija kroz studije slučaja, analizu trendova i najboljih poslovnih praksi. Jedan od ciljeva održavanja konferencije jeste poboljšanje razumijevanja o tome kako učinkovito razviti strategiju digitalizacije mikrofinansijskih institucija. Institucije koje nude digitalna rješenja prezentovale su delegatima praktična iskustva i buduća poslovna partnerstva.

Na predkonferencijskom događaju 29.05.2019. godine organiziran je i Samit mikrofinancijskih udruženja na kom je pored ostalih predstavnika udruženja, učestvovala i predsjednica Udruženja mikrofinancijskih institucija u BiH – AMFI gđa. Zukić Elma. Konferencija je pružila mikrofinansijskim udruženjima priliku da razmjene iskustva o digitalizaciji u svojima zemljama, prodiskutuju o značaju uloge koju udruženja mogu imati, ali i o niz pitanja kao što je pravni okvir, financijska inkluzija, prikupljanje sredstava itd.

Održan je Godišnji sastanak MFC članica na kom su prezentovani rezultati poslovanja za 2018. godinu, te razgovarano o strateškim odrednicama poslovanja u periodu do 2020. godine.

Nakon završenih radionica za učesnike je organizovana gala večera u Feriye Palace.

Pored niza značajnih događaja održan je i CE0 FORUM-u lidera mikrofinansijskih institucija na kojem se  razgovaralo o izazovima, iskustvima i proširenju znanja, te pozitivnim praksama.

Članci poput ovog - saznajte više