Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

Poziv za učešće u online webinaru

Facebook
Twitter
LinkedIn

Poštovane/i,

Pozivamo Vas da prisustvujete online webinaru 30.10.2020. godine, sa početkom u 11.00 sati koje organizira Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini – AMFI u povodu obilježavanja oktobra kao mjeseca mikrofinansiranja. 

Učesnicima online webinara, u ime domaćina Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH AMFI obratit će se predsjednica Udruženja Elma Zukić, koja će govoriti  o obilježavanju oktobra, mjeseca mikrofinansiranja te o posvećenosti krajnjim korisnicima usluga mikrokreditnog sektora kroz provedbu kampanje  „Mudro do kredita“ / „Odgovorno zaduživanje“.  

Prva tema webinar posvećena je uticaju pandemije COVID-19 na poslovnanje mikrokreditnog sektora u BiH i održat će se u terminu od  11.15 do 12.00 sati.

Mirzet Ribić, član ekspertnog tima projekta “Mikrofinansije u BiH” kojeg provodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke učesnicima webinara će govoriti o analizi efekata mjera za sprečavanje negativnih posljedica COVID-19, stečena iskustva tokom pandemije COVID-19, naredni koraci, te izazovi i preporuke u cilju očuvanja stabilnosti mikrofinasijskog sektora i zaštite korisnika finansijskih usluga.  

Drugi tema webinara posvećena je temi digitalizacije u mikrokreditnom sektoru i održat će se u terminu od 12.00 do 12.45 sati. O ovoj temi govorit će Irfan Nurkanović, Business Unit Manager  – ABC TECH Group, koji će predstaviti digitalnu transformaciju uz video demonstraciju „Digital onboarding“ kreditnog procesa, kao i primjeni iste u okviru bosanskohercegovačke regulative. U svome obraćanju osvrnut će se i na značaj digitalne transformacije mikrokreditnog sektora i nebankarskog finansijskog sektora, potencijalnog uticaja, beneficije, posebno u vrijeme aktuelnih društvenih, zdravstvenih i tržišnih promjena.

Učesnici webinara od 12.45 do 13.00 sati moći će postaviti pitanja i dobiti odgovore o temama o kojima su govorili uvodničari.

Na kraju webinara bit će definirani zaključci koji će poslužiti kao osnova za dalje aktivnosti Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH – AMFI s ciljem unapređenja mikrofinansijskog sektora u BiH.

Registracija za učešće na ovom webinaru je putem linka:

https://my.demio.com/ref/7qn7FnZxuPMuC4dS 

Pridružite nam se!

Članci poput ovog - saznajte više