Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

OTVORENI DANI BIH ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ove je godine Udruženje Žene za žene International manifestaciju organiziralo uz punu podršku Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH, koje se kroz rad svojih članica zalaže za poticaj razvoja bh. poduzetništva.

Danas je na Trgu Alije Izetbegovića ispred Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Udruženje  Žene  za žene  International Sarajevo, u suorganizaciji sa Udruženjem mikrokreditnih organizacija u BiH (AMFI),  održalo  manifestaciju pod nazivom ’Otvoreni dan bh. ženskog poduzetništva’.

Ovu manifestaciju je zvanično otvorila supruga američkog ambasadora u BiH, Danuta Moon, podržavajući tako cijeli projekat.

’Otvoreni dan ženskog bh. poduzetništva’, sada već tradicionalna manifestacija, održava se u mjesecu maju, a povod je obilježavanja Svjetskog dana poduzetnica. Cilj manifestacije je da se promovira i afirmira poduzetništvo žena Bosne i Hercegovine, poboljša položaja poslovnih žena u našem društvu, ali i da se potakne organiziranje ovakvih i sličnih događaja širom BiH tokom cijele godine.

Ove je godine Udruženje Žene za žene International manifestaciju organiziralo uz punu podršku Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH, koje se kroz rad svojih članica zalaže za poticaj razvoja poduzetništva u Bosni i Hercegovini.

Razlog ovom zajedničkom projektu je, između ostalog, i vrlo čvrst stav Udruženja Žene za žene International da je ključ uspjeha za bolji poduzetnički ambijent svakako uvezanost svih aktera u jedinstvene projekte, poput ‘Otvorenog dana bh. ženskog poduzetništva’.

Evidentno je da mikrokrediti trebaju biti praćeni edukacijama o poduzetništvu, obezbijediti podršku poduzetnicima u plasiranju proizvoda ali i aktivnije učestvovati  u kreiranju novog,  boljeg i adekvatnijeg ambijenta za razvoj poduzetništva u BiH.

Današnja manifestacija je bila izuzetna prilika da uspješne učesnice edukacijskog programa Udruženja Žene za žene International, kao i klijentice mikrokreditnih organizacija, predstave javnosti svoj rad i proizvode.

Na današnjem događanju u Sarajevu je aktivno učestvovao veliki broj uspješnih poduzetnica u oblasti poljoprivredne proizvodnje, izrade umjetnina, uzgoja i prerade ljekovitog bilja, zdrave hrane i ostalih srodnih grana privrede.

“Nadamo se da će se ova manifestacija, kao i sva dešavanja poduzeta tokom mjeseca maja, inicirati nadležne institucije na razvoj strategije ženskog poduzetništva u BiH”, izjavila je Seida Sarić, direktorica Udruženja Žene za žene International.

Članci poput ovog - saznajte više