Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

DVIJE MKO MEĐU PRVIH PET U SVIJETU

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruženje mikrofinansijskih organizacija u Bosni i Hercegovini (AMFI), s ponosom objavljuje veliko dostignuće svojih članica MKF Partner iz Tuzle i MKF EKI iz Sarajeva, koje su među prvih pet mikrofinanskijskih fondacija u svijetu dobile prestižni Certifikat o zaštiti klijenata, u okviru globalnog projekta Smart Campaign, koji ima za cilj sprovođenje principa zaštite klijenata u svjetskoj mikrofinansijskoj industriji.

Ovaj certifikat je potvrda uspješnog poslovanja MKF Partner i MKF EKI kojima su klijenti na prvom mjestu uz ispunjavanje najviših standarda poslovanja u svijetu.

„Mikrofinansijske institucije su prepoznale vrijednost procesa certifikacije kao način da se istaknu i demonstriraju svoju posvećenost klijentima. Ovaj proces je također pozdravljen od strane investitora koji su spremni da koriste isti kao preporuku u koje mikrofinansijske institucije je sigurno investirati“, riječi su generalne direktorice ‘Smart Campaign’, Isabelle Berrés.

Ovim projektom, koje je AMFI realizirao u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom  grupacije Svjetske banke, je obuhvaćeno nekoliko stotina finansijskih institucija iz cijelog svijeta gdje je namjera uvođenje standarda o zaštiti kijenata kroz ispunjavanje sedam osnovnih principa: dizjaniranje i isporuka odgovarajućih proizvoda, izbjegavanje prezaduživanje klijenata, transparentno i odgovorno utvrđivanje cijena, odgovarajuće politike i procedure naplate kredita, etično ponašanje zaposlenih, mehanizni za rješavanje žalbi i pritužbi i zaštita podataka klijenata.

Članci poput ovog - saznajte više