Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

Fehima Bradić, Novi Travnik

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bradić Fehima živi u domaćinstvu sa suprugom Semirom u Novom Travniku. U nedostatku posla, gospođa Fehima je odlučila krenuti sa proizvodnjom tradicionalne domaće tesjetine kao i proizvodnjom domaćih kolačića. Od tjestenine pravi i prodaje domaće sušene jufke, tarhanu, pilav kao i rezance za supu, a kolače koje pravi su suhi kolači, koji mogu duži period da stoje. Svoje proizvode plasira na pijaci i u pojedinim manjim trgovinama, koje se nalaze u njenoj blizini.

Uvidjevši da su njeni proizvodi traženi, gospođa Fehima se odlučila i da u sezoni proizvede pekmez od šipka i šljiva, te također da krene sa proizvodnom domaćeg ajvara. Hrabra i pozitivna gospođa Fehima, po prvi kredit u LIDER je došla davne 2014. godine, kada su joj sredstva bila potrebna za pokretanje biznisa.

Od davne 2014. god., pa sve do danas gospođa Fehima je član LIDER-ove porodice. Za LIDER ima samo riječi pohvale: “Izašli ste mi u susret kada su mi sredstva bila najpotrebnija i samim tim pomogli mi da se odvažim i realizujem ideju i pokrenem vlastiti biznis, pored toga imate jako ljubazno, kulturno i susretljivo osoblje”.

Ove kvalitetne domaće proizvode potražite na gradskoj pijaci u Novom Travniku srijedom i subotom.

Članci poput ovog - saznajte više