Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

JOŠ JEDNA ČLANICA DOBILA PRESTIŽNI CERTIFIKAT

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sarajevo, 26.02.2013. – Udruženje mikrofinansijskih organizacija u Bosni i Hercegovini „AMFI“, s ponosom objavljuje veliko dostignuće još jedne svoje članice Mikrokreditne fondacije MI BOSPO iz Tuzle, koja je ispunila sve uslove za dobijanje prestižnog Certifikata o zaštiti klijenata, u okviru globalnog projekta „Smart Campaign,“ koji ima za cilj sprovođenje principa zaštite klijenata u svjetskoj mikrofinansijskoj industriji. „Dodatna vrijednost koju MI BOSPO pruža svojim klijenticama i klijentima i do sada je  nagrađena našim uspješnim rezultatima poslovanja.  Ovaj  certifikat je potvrda da MI BOSPO već punih 16 godina slijedi svoje opredjeljenje po kojem su klijentica/ klijent i njihovo zadovoljstvo na prvom mjestu. Učimo i razvijamo se zajedno sa svojim klijentima, i zapravo je najveća nagrada svjesnost da poštujemo svoje principe poslovanja,“ izjavila je direktorica MI-BOSPO, gđa. Nejra Nalić i u nastavku dodala da ovaj Certifikat predstavlja dodatnu potvrdu da je MI-BOSPO na uspješnom putu da kontinuirano jača povjerenje svojih klijenata u usluge koje pružaju s ponosom pod sloganom „Da je samo kredit ne bi bio MI BOSPO!“

Sam proces certificiranja bio je izuzteno detaljan i vođen je uz punu podršku Međunarodne finansijske korporacije IFC-a, članice grupacije svjetske banke.

„Prošla godina je bila u znaku oporavka mikrokreditnog sektora u BiH i mi, iz Udruženja mikrokreditnih organizacija, smo ponosni što već na početku 2013. imamo konkretnu potvrdu za još jednu članicu da su klijenti na prvom mjestu uz ispunjavanje najviših standarda poslovanja u svijetu,“ izjavila je Dragana Mehmedović, sekretar Udruženja AMFI.

Članci poput ovog - saznajte više