Udruženje mikrokreditnih organizacija u Bosni i Hercegovini
Association of Microfinance Institutions in Bosnia and Herzegovina

Zagrebačka 50/IV

71000 Sarajevo, BiH

info@amfi.ba

Javite nam se!

Pon - Pet:

7:30 - 16:00

PANEL 3 – Strateški pristup – odgovor MKO na digitalnu (r)evoluciju

Facebook
Twitter
LinkedIn

PANEL 3   – Strateški pristup – odgovor MKO na digitalnu (r)evoluciju

U fokusu Panela 3 –  Strateški pristup – odgovor MKO na digitalnu (r)evoluciju 

Strategiju digitalne transformacije uzeti će u obzir prevashodno ciljeve institucionalnog djelovanja te faktore korporativne kulture organizacije, kadrovske strukture, procesa, proizvoda, prihvata klijenata „novog normalnog“ ali i ostalih preduslova iz okruženja.

Voditeljica Panela 3 je Radmila Bjeljac, izvršna direktorica MKD Mikrofin i članica Komisije za informacione tehnologije, digitalizaciju i cybersecurity Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH – AMFI. 

O vrlo interesantnoj temi digitalne transformacije MKO govorit će panelisti Nedim Hamzić, generalni sekretar AmCham BiH,  Aleksandar Mastilović, IT konsultant, ekpert iz oblasti digitalne transformacije, Enes Haračić, direktor, Results Consulting d.o.o., Sarajevo i Edvin Škaljo, prof. dr. na PMF Univerziteta u Sarajevu i predsjednik EAT sekcije.                          

Radmila Bjeljac ima bogato iskustvo u oblasti upravljanja u mikrofinansijama.  Karijeru je izgradila u  MKD Mikrofinu, gdje je, kao član najvišeg rukovodstva, radila na različitim rukovodećim pozicijama, stekavši temeljno poznavanje upravljanja u oblastima finansija. Trenutno obavlja funkciju izvršnog direktora u MKD Mikrofinu, u čijoj nadležnosti je digitalna transformacija. 

Nedim Hamzić od jula 2020. godine obavlja funkciju generalnog sekretara Američke trgovačke komore u BiH. Kroz vođenje organizacije najviše vremena posvećuje AmCham BiH članicama, kojih ima više od 100 u BiH, adresiranju inicijativa prema različitim stakeholderima uključujući i zagovaranje promjena, fokusirajući se na glavni cilj AmCham u BiH – kreiranje povoljnijeg poslovnog okruženja u BiH.  

Aleksandar Mastilović je priznati međunarodni ekspert u oblasti telekomunikacija, sa iskustvom u oblasti tehnologija, akademije i rada u vladinom sektoru. Trenutno radi kao samostalni kosultant ekspert za Digitalnu transformaciju, Pametne gradove i Digitalizaciju javnog sektora, te je angažovan kao eksterni saradnih međunarodnih organizacija kao UNDP, ITU i druge.

Enes Haračić, kao direktor preduzeća Results Consulting, na partnerskoj osnovi sarađuje sa vodećim svjetskim ponuđačima rješenja i usluga iz domena cyber-sigurnosti, sigurnosti informacija i digitalizacije. Kroz članstvo u multi-sektorskoj “Neretva” grupi za cyber-sigurnost aktivno je učestvovao u definiranju Smjernica za strateški okvir cyber-sigurnosti u Bosni i Hercegovini, posebno u segmentu javno-privatnog partnerstva.

Dr. Edvin Škaljo, više od 20 godina radi u sektoru telekomunikacija. Radio je na različitim rukovodećim pozicijama na uvođenju novih tehnologija i servisa. Trenutno je angažiran kao specijalista u BH Telecomu i vanredni profesor na Univerzitetu u Sarajevu. Dr. Škaljo je vanredni urednik međunarodnog časopisa Fiber and Integrated Optics izdavčke kuće Taylor&Francis. Predsjednik je Matične sekcije inženjera elektronike, automatike i telekomunikacija (EAT) Bosne i Hercegovine. 

Članci poput ovog - saznajte više