Osman Sarvan, Modriča

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

9 ciklus sa EKI-jem. Porodica Sarvan iz Modriče se od davnina bavi poljoprivredom koju su naslijedili od svojih starijih, te odlučili da nastave tradiciju. Gospodin Osman i njegova porodica trenutno posjeduju 16 krava i obrađuju 200 dunuma zemlje, od kojih je 100 u njihovom vlasništvu. Za obradu koriste vlastitu mehanizaciju. S obzirom na to da je stanje u poljoprivredi jako teško i da su rashodi veliki, a prihodi mali, porodica Sarvan opstaje u poslu zahvaljujući iskustvu i dugogodišnjem radu. Navode da ne bi uspjeli sve bez EKI kredita koji su podigli kada su proširivali stočni fond. Nakon toga, podigli su drugi kredit za kupovinu traktora, zatim za prepromaterijal, pa za rolo presu.

Članci poput ovog - saznajte više

Osman Sarvan, Modriča

Facebook Google+ Twitter LinkedIn 9 ciklus sa EKI-jem. Porodica Sarvan iz Modriče se od davnina bavi poljoprivredom koju su naslijedili od svojih starijih, te odlučili

Opširnije »
Najljepši prizori u selu

NAJLJEPŠI PROZORI U SELU

Facebook Google+ Twitter LinkedIn U mjestu udaljenom 4,5km od Zenice je dom Mehmedove porodice. Dvije generacije žive u dvospratnoj kući, 7mx6m, izgrađenoj prije 30 godina.

Opširnije »